19/11/10

Λογοτεχνικό βραβείο με αιχµές για τα e-books

Πάτι Σµιθ Ενα ακόµη σηµαντικό βραβείο για την Πάτι Σµιθ. Το ονοµαστό, για την αµερικανική λογοτεχνία, National Book Award για το αυτοβιογραφικό της «Just Kids», όπου η Πάτι Σµιθ γράφει για τα νεανικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Η 63χρονη ροκ µουσικός και ποιήτρια, µάλιστα, άδραξε την ευκαιρία... Και καθώς παραλάµβανε το βραβείο των 10.000 δολαρίων, παρότρυνε τους εκδότες να µην αφήσουν την τεχνολογία να «σκοτώσει» τα παραδοσιακά βιβλία. «∆εν υπάρχει τίποτα πιο όµορφο από το βιβλίο, το χαρτί, το τυπωµένο κείµενο, το εξώφυλλο», είπε στην εκδήλωση που έγινε στη Νέα Υόρκη. 

Η Πάτι Σµιθ µιλάει στο βιβλίο για το πώς έφτασε στη Νέα Υόρκη χωρίς να έχει φίλους εκεί και χωρίς δουλειά. 

Ηταν Ιούλιος του 1967 και εκείνη 21 χρονών. Καταφέρνει και βρίσκει µια δουλειά σε βιβλιοπωλείο, θα συναντήσει τον Ρόµπερτ Μέιπλθορπ, θα ξεκινήσει η σχέση τους, θα νοικιάσουν ένα διαµέρισµα και θα µείνουν µαζί. 

Το ένα ανήσυχο πνεύµα θα βρει το άλλο, ο φωτογράφος και η ποιήτρια του πανκ στην πόλη που ποτέ δεν κοιµάται. Ενα βιβλίο γεµάτο αναµνήσεις µε ζωηρές περιγραφές, πολύ συναίσθηµα και ένα βιβλίο που πρέπει να ενδιαφέρει οποιονδήποτε θέλει να δει πώς ξεκινά µια καλλιτεχνική καριέρα.

Το βραβείο στην κατηγορία του µυθιστορήµατος κέρδισε η Τζέιµι Γκόρντον για το «Lord of Misrule», µε θέµα έναν αγρότη που προσπαθεί να σώσει τον στάβλο του. Θεωρήθηκε από πολλούς, µάλιστα, έκπληξη η νίκη της Γκόρντον, που τα τελευταία είκοσι χρόνια βγάζει βιβλία σε µικρούς εκδοτικούς οίκους

Πηγή

18/11/10

Ο Πάουλ Νιζόν νικητής του φετινού Αυστριακού Βραβείου Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας.

image via http://www.literatur.ch Ο Ελβετός συγγραφέας Πάουλ Νιζόν είναι ο νικητής του φετινού Αυστριακού Βραβείου Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας.

Στον ηλικίας 85 ετών ελβετό συγγραφέα Πάουλ Νιζόν, που ζει στο Παρίσι, απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη το Αυστριακό Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας για το 2010, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ.

«Μεταξύ των ευρωπαίων συγγραφέων, ο Πάουλ Νιζόν κατέχει μία θέσει ιδιαίτερα ξεχωριστή», διότι το επάγγελμα συγγραφέας γι’ αυτόν αποτελεί «ένα υπαρξιακό καθήκον, μία ελεύθερη επιλογή», τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής απονομής Αντρέα Έκερ.

Ο Πάουλ Νιζόν είναι «ευρωπαίος πολίτης, και πολίτης του κόσμου», τόνισε από την πλευρά του ο αυστριακός συγγραφέας Κλάους Χόφερ, στον εγκωμιαστικό του λόγο προς τον ελβετό συγγραφέα, του οποίου το έργο, εξ ολοκλήρου στα γερμανικά, έχει μεταφραστεί σε πλήθος γλώσσες.

Στην απάντησή του, ο Νιζόν εκτιμά πως η απονομή αυτού του βραβείου αποτελεί ένα «βαραίνον σημείο» στη συγγραφική του σταδιοδρομία, Επίσης δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο στους αυστριακούς συγγραφείς που τον επηρέασαν, κυρίως τον Άνταλμπερτ Στίφτερτ, τον Ούγκο φον Χόφμανσταλ και τον Χέρμαν Μπροχ, μη λησμονώντας τη φιλία που τον συνδέει με την δεινή ποιήτρια της «Ομάδος 47» Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν, τον Έλιας Κανέτι, τον Τόμας Μπέρνχαρντ και τον Πέτερ Χάντκε.

Γεννημένος στη Βέρνη στα 1929, ο Νιζόν μετά τις σπουδές του στην Ιστορία της Τέχνης, Αρχαιολογίας και Γερμανικών στα Παν/μια της Βέρνης και του Μονάχου, υπήρξε κριτικός τέχνης στην αξιόλογη ελβετική εφημερίδα Νόιε Τζίρχερ Τσάιτουνγκ.

Συγγραφέας από το 1962, ο Νιζόν από το 1977 ζει στο Παρίσι και τα πιο γνωστά του έργα είναι τα «Κάντο» (1963), «Περηφάνια» (1975), «Η χρονιά της Αγάπης» (1981), στην «Κοιλιά της Φάλαινας» 1989, «Το δέρμα της Πέστροφας (2005).

Μεταξύ των προηγουμένων νικητών του Αυστριακού Βραβείου Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας περιλαμβάνονται περίλαμπρα ονόματα του λογοτεχνικού στερεώματος, όπως ο ιταλός δοκιμιογράφος Κλαούντιο Μάγκρις (2005), ο ισπανός συγγραφέας και δοκιμιογράφος Χόρχε Σεμπρούν (2006), η σκωτσέζα συγγραφέας Α.Λ.Κένεντι (2007), η ουγγρο-γαλλίδα Αγκότα Κρίστοφ (2008), και ο σουηδός Περ Όλοβ Ένκβιστ (2009).

17/11/10

Ψηφίστε το Μυθιστόρημα που αγαπάτε

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου  (ΕΚΕΒΙ) ξεκίνησε από τις 10 Νοεμβρίου τη διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς.

Το ΕΚΕΒΙ προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό να επιλέξει έως τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, το αγαπημένο βιβλίο της χρονιάς, ανάμεσα στα δεκαπέντε της βραχείας λίστας (έκδοσης 1/10/2009 – 30/9/2010).*

Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει κατά το ήμισυ (50%) από την ψήφο των αναγνωστών ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης (από τις οποίες προέκυψε η βραχεία λίστα).

* Συμμετέχουν όλοι οι συγγραφείς που εκδίδουν βιβλίο στις παραπάνω ημερομηνίες εκτός από τον Πρόεδρο και τα ενεργά μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ και όσοι έχουν βραβευτεί τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Δείτε τη λίστα στο site του EKEBI: http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=172

16/11/10

4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (28-31/1/11)

Το ετήσιο ραντεβού για τα παιδιά και τους εφήβους που αγαπούν το διάβασμα...

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟΤ) διοργανώνουν  την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι. Η Έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού - εφηβικού βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).
Στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία ν’ αγκαλιάσουν τα βιβÎ �ία και να ταξιδεύσουν μαζί τους στον υπέροχο κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση που όχι μόνον κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των εφήβων αλλά και διευρύνει τους ορίζοντές τους μέσα από τη γραφή και την ανάγνωση.

Τι θα βρει ο επισκέπτης στην Έκθεση:

Όπως κάθε χρόνο,

  • Όλη τη βιβλιοπαραγωγή της χρονιάς για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα
  • Μια τεράστια Παιδική Γωνιά (5-12 ετών) με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα

…αλλά και τρεις καινοτομίες,

  • Τη Γωνιά των Εφήβων (13-17 ετών).
  • Τη Γωνιά Εκπαιδευτικών και Γονέων.
  • Το περίπτερο του «Μικρού Αναγνώστη» -ο νέος κόμβος του ΕΚΕΒΙ για παιδιά http://www.mikrosanagnostis.gr/ με το δικό του πρόγραμμα εκδηλώσεων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ) με τη συνεργασία: των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ)

10/11/10

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Έκτωρ Κακναβάτος

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο ποιητής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Έκτωρ Κακναβάτος. 

Ο Έκτωρ Κακναβάτος, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Κοντογιώργη, γεννήθηκε το 1920 στον Πειραιά. Μεταξύ 1937 και 1941 σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, ενώ το 1947 εξορίστηκε στην Ικαρία και στη Μακρόνησο. Είχε διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων. 

Στο χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1943 με την έκδοση της ποιητικής συλλογής του με τίτλο «Fuga». Το 1983 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο ποίησης για τη συλλογή του In Perpetuum. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο του ποιητή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, αναφέροντας ότι «η ποίηση έγινε ο δίαυλος μέσα από τον οποίο εξέφραζε τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις αντιλήψεις του, έγινε ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να αποτυπώσει το πνευματικό του μανιφέστο. Ο θάνατος του ποιητή Έκτορα Κακναβάτου αποτελεί για την ελληνική ποίηση απώλεια μεγέθους ανάλογου του πνευματικού αναστήματος του εκλιπόντος». 

Μεταξύ των έργων του είναι τα «Fuga» (1943), «Διασπορά» (1961), «Η κλίμακα του λίθου» (1964), «Τετραψήφιο» (1971), «Οδός Λαιστρυγόνων» 1978, «Τα μαχαίρια της Κίρκης» (1981), «In Perpetuum» (1983), «Κιβώτιο ταχυτήτων» (1987) «Οι ακισμοί του Μενεσθέα Καστελάνου του Μυστρός» (1995) κ.α. 

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Πηγή


9/11/10

Βραβείο Γκονκούρ στον Μισέλ Ουελμπέκ

Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις, η κριτική επιτροπή του βραβείου Γκονκούρ απένειμε χθες το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας στον Μισέλ Ουελμπέκ για το τελευταίο του μυθιστόρημα «La carte et le territoire» (Ο χάρτης και η επικράτεια) που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Flammarion. Ο διασημότερος εν ζωή Γάλλος συγγραφέας υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για το βαρύτιμο βραβείο το 1998 για τα «Στοιχειώδη Σωματίδια» και δύο χρόνια αργότερα για το «Η πιθανότητα ενός νησιού» (Εστία).

Το Γκονκούρ του απονεμήθηκε στον πρώτο γύρο με επτά ψήφους έναντι δύο για το βιβλίο της Virginie Despentes «Apocalypse bb», το οποίο έλαβε λίγο αργότερα το βραβείο Renaudot. Η φετινή επιτροπή απαρτίζεται από γνωστούς συγγραφείς και κριτικούς όπως ο Ταχάρ Μπεν Τζελούν, ο Μισέλ Τουρνιέ, ο Χόρχε Σεμπρούν και ο Μπερνάρ Πιβό.

94ce689c-3334-43e7-aaec-080a1a6aef6bΤο τρομερό παιδί των γαλλικών γραμμάτων, όπως αποκαλείται συχνά, συνεχίζει, όπως προκύπτει από τα σχετικά δημοσιεύματα, την αποδόμηση της γαλλικής και εν γένει της δυτικής κοινωνίας. Και στο τελευταίο του βιβλίο, που μοιάζει γραμμένο με βιτριόλι, στυλιτεύει με απίστευτη δριμύτητα την ένδεια των σύγχρονων ανθρώπινων σχέσεων, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, τη χαμέρπεια των σεξουαλικών σχέσεων, την πεζή ηδονοθηρία της μαζικής δημοκρατίας της κατανάλωσης, τον διαβρωτικό ρόλο των ΜΜΕ. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά το μυθιστόρημά του αποκτά -όπως επιτάσσει η μόδα- αστυνομική πλοκή, στην οποία εντάσσει ως ήρωα και τον εαυτό του, τον οποίο δεν διστάζει να ξεπαστρέψει, περιγράφοντας με σαδιστικό τρόπο την ίδια του τη δολοφονία.

Αν και εξαιρετικά αμφιλεγόμενος ο ίδιος (πολλοί θα θυμούνται τις εμπρηστικές δηλώσεις του για το Ισλάμ) τα βιβλία του αποτελούν γροθιά στο στομάχι για τον σύγχρονο αναγνώστη καθώς -παρά τις ηθελημένες υπερβολές- σκιαγραφούν έναν αληθοφανή πίνακα της παρακμής του πολιτισμού. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν και κατά πόσο το βιβλίο αξίζει το βραβείο ή αν αυτό απονέμεται αναδρομικά για τα προηγούμενα.

Σπυρος Γιανναρας

3/11/10

Απόπειρα απάντησης στο αίνιγμα της ανάγνωσης

της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη

Πριν αρκετά χρόνια πήρα εντελώς αναπάντεχα για τους κοντινούς μου τη μεγάλη απόφαση να τα “αλλάξω” όλα, γύρω μου και μέσα μου. Έτσι απότομα, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα, τους ξάφνιασα, δηλώνοντας έμπρακτα πως από δω και πέρα πλέον θα ακολουθήσω τους εσωτερικούς μου ρυθμούς και τη φωνή της σιωπής μου. Όμως συνήθως όλες οι μεγάλες αποφάσεις έτσι παίρνονται, δουλεύει από καιρό η σκέψη στα εντός σου τριβελίζοντας νου και καρδιά, μέχρι που ξαφνικά τελεσιδικεί. Βίαια και απότομα μοιάζει στους ανύποπτους που δεν αντιλαμβάνονται τι συντελείται μέσα στην ψυχή σου, από ποιους σκοτεινούς λαβυρίνθους προσπαθείς να βγεις σε ξέφωτο . Μια πτώση από τα σύννεφα, μια απογοήτευση, μια απώλεια, ελπίδα ίσως για ένα νέο ξεκίνημα, πολλοί και διάφοροι οι λόγοι αυτής της απόφασης νοερής «φυγής».

Αβέβαιη στην αρχή, δεν ήξερα αν πήρα τη σωστή απόφαση. Ήξερα μόνο γιατί «φεύγω», όχι που ακριβώς πάω. Είχα λόγους να απομακρυνθώ από όσα με πλήγωναν, αλλά ψυχανεμιζόμουν πως δεν θα ήταν και παράδεισος η νέα μου ζωή. Ατέλειωτες ώρες βούλιαζα στους μαιάνδρους του μυαλού μου… Κάποια φορά συναντηθήκαμε, εγώ και η φωνή της σιωπής μου. Κουβαλούσαμε την αμηχανία αυτών που έχουν πολλά να πουν και δεν βρίσκουν λόγια να τα εκφράσουν. Πιο πολλές ήταν οι σιωπές και αυτά που δεν κατάφεραν να ειπωθούν αλλά κάπου βρέθηκε το νήμα, η χρυσή κλωστή της αφήγησης που συνδέει τη φαντασία με την πραγματικότητα. Ιστορίες, συγγραφείς, αναγνώστες…

Αρκεί ένα βιβλίο, λοιπόν, και γαντζώνεσαι; Αποφεύγεις την πραγματικότητα και πλάθεις μια άλλη; Είναι η δίψα για το άγνωστο που κρύβεται μπροστά σου και σε προκαλεί; Ανήκεις σε αυτούς που αναζητούν την επιβεβαίωση των πιστεύω τους σε ένα βιβλίο; Είναι όλα αυτά που γυρνάνε σα σβούρα, αξεδιάλυτα μέσα σου και αδυνατείς να εκφράσεις; Είναι απρόσιτες καταστάσεις που θα ήθελες να ζήσεις; Ένας τρόπος να κρυφτείς από τον ίδιο σου τον εαυτό; Είναι μια δίψα να μάθεις; Μήπως απλά γεμίζεις τον άδειο σου χρόνο, «σκοτώνεις» την ώρα σου; Είναι κάτι που σε εξυψώνει και σε πλουτίζει εσωτερικά; Το κάνεις για να ξεχαστείς, να λησμονήσεις τα «άγρια» της ζωής σου; Γιατί αγνοείς επιδεικτικά το ολόγιομο φεγγάρι, τον ήλιο που βασιλεύει στον ορίζοντα, χαρίζοντάς σου αξέχαστα δειλινά, ή το αφάνταστα αχνογάλαζο ξημέρωμα; Γιατί αποκλείεις τόσες φορές τη ζωή που κυλάει γύρω σου με όλους τους σπαρταριστούς χυμούς της, για να απομονωθείς με ένα βιβλίο;

Πόσες απαντήσεις υπάρχουν σε αυτές τις ερωτήσεις; Δεκάδες, ίσως πολύ περισσότερες και ίσως διαφορετικές μεταξύ τους. Νομίζω ότι πρέπει όλοι οι συστηματικοί αναγνώστες να αναρωτηθούμε το πώς και το γιατί βάλαμε στη ζωή μας τη συνήθεια του διαβάσματος για να αποκωδικοποιήσουμε αποτελεσματικότερα το αίνιγμα της ψυχής μας, για να φωτίσουμε περισσότερο τα άδυτα της εσωτερικής μας ζωής και να προσεγγίσουμε, πολύπλευρα και βαθύτερα, το γνώθι σαυτόν. Απόλαυση, μανία, βάλσαμο, ταξίδι, όπως θέλετε το ονοματίζετε. Τι ήταν αυτό που μας οδήγησε, ή, τι είναι αυτό που προκαλεί τη διέγερση των αισθήσεων, των συναισθημάτων, του νου μέσα από το γραπτό λόγο.

Ίσως θα μπορούσε ο διάλογος με τον εαυτό μας και με τους άλλους να μας βοηθήσει να καταλήξουμε σε κάποιες απαντήσεις. Έχει σίγουρα τρομερό ενδιαφέρον να εντοπίσουμε πως βιώνει κάθε διαφορετικός χαρακτήρας μια ενέργεια σαν το διάβασμα, μια πράξη απομόνωσης μέσω της οποίας έρχεσαι σε επαφή με τις ιδέες, τις θεωρίες ή τα παραμύθια, με τις επιστήμες, τη γνώση, την κουλτούρα λαών, πολιτισμών, ανθρώπων-ατόμων και, λύνοντας το αίνιγμα της ανάγνωσης, αποκτάμε όλο και περισσότερες δυνατότητες, και ταυτόχρονα πιθανότητες, να λύσουμε το αίνιγμα του ψυχισμού μας.

1/11/10

Ινδία: δεν διώκεται η συγγραφέας του βιβλίου “Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων”

(φωτό αρχείου)Η Ινδική δικαιοσύνη αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη στη βραβευμένη συγγραφέα κι ακτιβίστρια Αρουντάτι Ρόι για στάση μετά την ομιλία της για το φλέγον ζήτημα του Κασμίρ, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Η Ρόι--στην οποία είχε απονεμηθεί το 1997 το βραβείο Μπούκερ για τη νουβέλα της “Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων”--επικρίνει με σφοδρότητα τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ινδίας στο ομόσπονδο κρατίδιο του Κασμίρ, όπου σε διαδηλώσεις ενάντια στο Νέο Δελχί από τον Ιούνιο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 111 άνθρωποι, κυρίως νέοι που έπεσαν νεκροί από πυρά του στρατού και της αστυνομίας. 

Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων κατοίκων του Κασμίρ τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας του κρατιδίου, το οποίο διεκδικεί το Πακιστάν. 

Η συγγραφέας ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον αυτονομιστή ηγέτη του Κασμίρ Σαγιέντ Άλι Σαχ Γκιλάνι την περασμένη εβδομάδα και τάχθηκε υπέρ του αζάντι, του "ελεύθερου" Κασμίρ, με αποτέλεσμα η Ινδική αστυνομία να αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο να την διώξει για στάση, ει μη για εσχάτη προδοσία. 

Όμως η αστυνομία έλαβε οδηγίες να "αποφύγει να συνεχίσει το θέμα και να το θεωρήσει λήξαν", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Ινδικό υπουργείο Εσωτερικών ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. 

"Δεν ασκήθηκε ουδεμία ποινική δίωξη σε βάρος της. Δεν υπάρχει περίπτωση να της ασκηθεί η κατηγορία της στάσης", είπε ο αξιωματούχος. 

Το ινδουιστικό εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα (Λαϊκό Κόμμα) χαρακτήρισε "προδοτικές" τις δηλώσεις της Ρόι και απαίτησε να προσαχθεί σε δίκη.

Πηγή

--------------------------

Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων *

Δύο όμορφα, αγνά δίδυμα παιδιά και η υπέροχη μητέρα τους επιστρέφουν για να ζήσουν στο πατρικό της σπίτι, στο Αγιέμενεμ, στην Ινδία, αφού ο ιδιόρρυθμος πατέρας τα έχει εγκαταλείψει. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία όπου οι δίδυμοι ήρωες παίζουν τους ρόλους τους ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Ένας έρωτας απαγορευμένος, μια λαχτάρα για μακρινούς ορίζοντες, ένα ποτάμι που μιλάει μια γλώσσα ονειρική, κι ένας θεός που τα πάντα ορίζει.

* μπορείτε να το βρείτε στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028