13/12/10

Βράβευση της Άννας Κουππάνου για τους «Αργοναύτες» της

ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥΜε το Κρατικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, τιμήθηκε φέτος η Άννα Κουππάνου για το βιβλίο της «Οι Αργοναύτες του Χρόνου» (εκδ. Κέδρος).
------
Το βιβλίο εξιστορεί την τυχαία συνάντηση δύο παιδιών, τα οποία ξεκινούν μία παράτολμη αποστολή με αφορμή ένα διπλό φονικό. Μιας κόμισσας κι ενός ιππότη.

Ένα διπλό φονικό-μιας κόμισσας κι ενός ιππότη- θα γίνει αφορμή για να συναντηθούν δυο παιδιά και να πάρουν μέρος σε μια παράτολμη αποστολή.
Η Σκοτσέζα Σόνια Τζόουνς και ο Ροδίτης Ηρακλής Ολύμπιος θα κινδυνέψουν να πέσουν στα χέρια των διαβολικών Ερευνητών, ενός μυστικού τάγματος ιπποτών.
Για να ξεφύγουν, θα μπαρκάρουν μια σκοτεινή νύχτα με την Αργώ και θα αποτελέσουν μέρος του πληρώματος της δεύτερης Αργοναυτικής εκστρατείας.
Πάνω στο καράβι η Σόνια και ο Ηρακλής θα γνωρίσουν τους νεαρούς Αργοναύτες με τις ξεχωριστές δυνάμεις και το σοφό Χείρωνα.
Η εκστρατεία όμως αυτή θα είναι πιο επικίνδυνη από την πρώτη. Τα δυο παιδιά μαζί με τους γενναίους Αργοναύτες θα δώσουν σκληρές μάχες εναντίον των Ερευνητών και θα αποπειραθούν να γυρίσουν πίσω στο παρελθόν, για να διεκδικήσουν από το μεγάλο Μάγιστρο αυτό που τους ανήκει.
Θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί απ? αυτή την περιπέτεια και να σώσουν τον κόσμο από την επικείμενη καταστροφή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028