9/10/12

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Athens Prize for Literature

Για έκτη χρονιά, στο αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα. image

Το βραβείο Ξένου Μυθιστορήματος απενεμήθη στον Κουβανό Λεονάρδο Παδούρα για το βιβλίο του «Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά» (μετάφραση Κώστας Αθανασίου, εκδόσεις Καστανιώτης), ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην απονομή για να το παραλάβει, αλλά έστειλε ένα μήνυμα που συγκίνησε τους παρευρισκομένους. Για λογαριασμό του συγγραφέα, το βραβείο παρέλαβε ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.

Το βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος έλαβε ο Χρήστος Αγγελάκος για το βιβλίο του «Το δάσος των παιδιών» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Και τα δύο βιβλία, προϊόντα ρεαλιστικής μυθοπλασίας, ξεχωρίζουν για την στιλπνότητα του λόγου, το παιχνίδισμα γλώσσας και εννοιών και το χτίσιμο χαρακτήρων. Το βασικό κριτήριο ήταν το λογοτεχνικό μυθιστόρημα να συνδυάζει γλώσσα, ύφος, πλοκή και περιεχόμενο, να συνομιλεί με την εποχή μας και να μεταφέρει τον κοινωνικό προβληματισμό, χωρίς να στέκεται απαθές απέναντι στα ερωτήματα της πολιτικής και της Ιστορίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028