10/5/07

Εκδήλωση-αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο

21 Μαρτίου 2007:
Εκδήλωση-αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση-αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, με επιμέλεια της Α' Ομάδας Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς και με τη συμπαράσταση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Την επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός Πόπη Αδαμάκη.

Έγινε παρουσίαση του βίου και του έργου του, τόσο ως ποιητή όσο και ζωγράφου, από τα μέλη της Ομάδας Ανάγνωσης Βίκυ Κολονέλου, Δημήτρη Λεβέντη, Πόπη Αδαμάκη, ενώ μαθητές του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς και μέλη της Ομάδας Ανάγνωσης απήγγειλαν ποιήματά του.

Τέλος ο Ερευνητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας κ. Ιάκωβος Βούρτσης παρουσίασε στην εισήγησή του "Νίκος Εγγονόπουλος, ο ζωγράφος και ποιητής" χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής και του έργου του υπερρεαλιστή λογοτέχνη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με οπτικοακουστικό υλικό και με έκθεση αφιερώματος - υλικού που παραχωρήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Φωτογραφίες από την εκδήλωση

1 σχόλιο:

Sophocles είπε...

Η εκδήλωση ήταν εξαιρετική! Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμτείχαν!

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028