14/3/08

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην έκθεση βιβλίου στη Λειψία και στο Παρίσι

της Όλγας Σελλα

Η Ελλάδα εκπροσωπείται τόσο στην Εκθεση της Λειψίας, όσο και στο Salon du Livre που αρχίζει σήμερα στο Παρίσι.

Λειψία: Με τη συμβολή και την παρουσία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (παράρτημα Βερολίνου) και με ένα ανανεωμένο περίπτερο, το ελληνικό βιβλίο εκπροσωπεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), υπό την αιγίδα και την πλήρη οικονομική κάλυψη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού. Ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας μετέχει στην εκδήλωση «Μικρές χώρες, μεγάλες λογοτεχνίες», ενώ έχει εκδοθεί κατάλογος στα γερμανικά με τους νέους Ελληνες συγγραφείς και το έργο τους.

Παρίσι: Από σήμερα και ώς τις 19 Μαρτίου η ΠΟΕΒ μετέχει για 6η συνεχή χρονιά στο Salon du Livre στο Παρίσι, επίσης με έξοδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο ελληνικό περίπτερο θα εκτίθενται και θα πωλούνται ελληνικά βιβλία που έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, μια και η Γαλλία παραμένει η χώρα που μεταφράζει τα περισσότερα ελληνικά βιβλία.

Στο περίπτερο της ΠΟΕΒ φιλοξενείται το ελληνόφωνο βιβλιοπωλείο «Δεσμός», ενώ την Κυριακή 16 Μαρτίου ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης και ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης θα βρίσκονται στο ελληνικό περίπτερο.

Την ίδια μέρα, οργανώνεται εκδήλωση για το νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη και θα διαβαστούν ποιήματά του στα ελληνικά και τα γαλλικά.

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028