21/5/10

Το βιβλίο «ταξιδεύει» σε πλατείες και δρόμους

image Μπορείτε να φανταστείτε τον Λευκό Πύργο περικυκλωμένο από βιβλία; Κι όμως εν όψει του πέμπτου Ελληνικού Συνεδρίου Bookcrossing που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 21-24 Μαϊου οι ανυποψίαστοι περαστικοί θα δουν κι άλλα παρόμοια «ανεξήγητα» φαινόμενα. Για όσους δεν γνωρίζουν, η πρακτική του bookcrossing που είναι δημοφιλής στο εξωτερικό, συνίσταται στο να αφήνει κάποιος ένα βιβλίο σε δημόσιο χώρο, για να το βρουν και να το διαβάσουν άλλοι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κάνουν το ίδιο.

Με αφορμή το συνέδριο των bookcrossers θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 22 Μαϊου και ώρα 18:00, με θέμα «Βιβλίο και Internet». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι συγγραφείς Άρης, Δημοκίδης, Σοφία Νικολαϊδου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο εκδότης-βιβλιοπώλης του Ιανού, Νίκος Καρατζάς. Συντονίστρια θα είναι η Αφροδίτη Ποιμενίδου, διευθύντρια των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου Bookcrossing δεκάδες βιβλία θα «απελευθερωθούν», οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν και θα γνωριστούν με Έλληνες συγγραφείς ενώ θα βραβευτούν και οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας «Βιβλίο στο αστικό τοπίο». Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bookcrossers.gr.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028