29/7/10

Α΄ Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

Ξεκίνησε το Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου
Ποιητές και συγγραφείς από 19 χώρες έφθασαν σήμερα στην Τήνο για να συμμετάσχουν στο Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει από σήμερα για τρεις ημέρες η «Κοινωνία των (δε)κάτων» και το περιοδικό της «(Δέ)κατα» με τη στήριξη ευρωπαϊκού προγράμματος πολιτισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού και του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
"Ζούμε σε μια εποχή παράδοξη, σε έναν κόσμο περίεργο, όπου λατρεύονται περισσότερο οι ποιητές και λιγότερο η ποίηση, λέει ο διευθυντής των (Δε)κάτων Ντίνος Σιώτης και συστήνει μαζί με τον επίσης ποιητή Πάνο Καπώνη στο ευρύ κοινό διάσημους και λιγότερο διάσημους ταλαντούχους συγγραφείς και ποιητές από όλο τον κόσμο.
Απόψε δίνουν το στίγμα τους με ανάγνωση από έργα τους και το δικό τους σχόλιο για τη λογοτεχνία και την ποίηση της χώρας τους, οι Μεχμέτ Γιασίν από την Κύπρο, Αλίσια Στόλινκυς από τις ΗΠΑ, Νίκη Μαραγκού από την Κύπρο, Λουάν Τζούλις από την Αλβανία, Μόμα Ράντιτς από τη Σερβία, Γιάνα Μπούκοβα από τη Βουλγαρία και ο Τίτος Πατρίκιος και η Ερση Σωτηροπούλου.
Αύριο, καταφθάνει στο νησί ο θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, ζωγράφος Φερνάντο Αραμπάλ από την Ισπανία και ο κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας Πιέρ Ασσουλίν από τη Γαλλία। Ήδη, στο νησί βρίσκεται ο Μάριος Μιχαηλίδης (Κρατικό Βραβείο Ποίησης Κύπρου 2004), ο Φράνκο Λόι από την Ιταλία, ο Λέντο Ιβο από τη Βραζιλία και ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο από το Περού।
Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028