16/11/07

Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου 2007




Κάθε Νοέμβρη το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ανανεώνει το ραντεβού του και δίνει δυναμικά το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του σινεμά, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Για δέκα ημέρες, από 16 έως 26 Νοεμβρίου 2007, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το περίπτερο του ΕΚΕΒΙ με θέμα «Βιβλίο και Κινηματογράφος», στην αποθήκη Γ’ στο λιμάνι της πόλης και να ενημερωθεί :

  • για τις πιο σημαντικές εκδόσεις ελληνικών και ξένων βιβλίων για τον κινηματογράφο

  • για το «Πώς γίνεται η μεταφορά ενός μυθιστορήματος στον κινηματογράφο;» στο στρογγυλό τραπέζι που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων

  • για το νικητή του φετινού Βραβείου Διασκευασμένου Σεναρίου

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Από το βιβλίο στο σενάριο. Πώς γίνεται η μεταφορά ενός μυθιστορήματος στον κινηματογράφο;», τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην Αποθήκη Γ’ (λιμάνι Θεσσαλονίκης).
Συμμετέχουν: Θανάσης Βαλτινός, συγγραφέας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων,
Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης, Νικ Γκατζογιάννης, συγγραφέας, συγγραφέας, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας, Εύα Στεφανή, σκηνοθέτης, Πέτρος Τατσόπουλος.

Στο τέλος της συζήτησης το ΕΚΕΒΙ θα απονείμει το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου 2007 (για ταινία μεγάλου μήκους) (ύψους 3.000 ευρώ) στο νικητή του φετινού διαγωνισμού.

ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Με την αφορμή του Φεστιβάλ το ΕΚΕΒΙ εκδίδει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν πλήρη κατάλογο της ελληνικής βιβλιογραφίας για τον κινηματογράφο. Η έκδοση «Βιβλία για τον κινηματογράφο. Όλη η ελληνική βιβλιογραφία για την τέχνη του κινηματογράφου, τις κινηματογραφικές ταινίες και τους δημιουργούς» περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 τίτλους. Βιβλία για το σινεμά, βιβλία που έγιναν ταινίες, ταινίες που έγιναν βιβλία. Όλη η ελληνική βιβλιογραφία και φιλμογραφία που συσχετίζει την τέχνη της γραφής με την «μεγάλη οθόνη».

Ο κατάλογος βασίστηκε στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ (www.biblionet.gr). Η αναθεωρημένη έκδοσή του, εμπλουτίστηκε με βιβλιογραφικά στοιχεία τόσο της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών όσο και της Βιβλιοθήκης του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ενσωματώθηκαν βιβλιογραφικά στοιχεία των εκδόσεων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Τέλος, παραχωρήθηκαν βιβλιογραφικά στοιχεία από την έκδοση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών μέσων «Τα βιβλία της Επικοινωνίας (1998-2003).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028