18/4/08

Όταν … η Ζωρζ Σαρή: Σαράντα χρόνια προσφοράς στη Λογοτεχνία για παιδιά και νέους

Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος»
Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 30

image Το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει στις 20 Μαΐου 2008 επιστημονική ημερίδα με θέμα «Όταν … η Ζωρζ Σαρή: Σαράντα χρόνια προσφοράς στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους» για να τιμήσει την πολύχρονη προσφορά της συγγραφέως στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο.
Στη διάρκεια της ημερίδας Καθηγητές Πανεπιστημίου που διδάσκουν Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους σε Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας και μελετητές του έργου της Ζωρζ Σαρή θα παρουσιάσουν με τις ανακοινώσεις τους πολλές πλευρές του έργου της, ενώ η συγγραφέας Άλκη Ζέη θα μιλήσει για τη φίλη της, άνθρωπο και συγγραφέα, Ζωρζ Σαρή.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα λειτουργήσει έκθεση με έργα φοιτητών του Π.Τ.Δ.Ε. και μετεκπαιδευομένων εκπαιδευτικών στο Μαράσλειο Διδασκαλείο που ασχολήθηκαν με το συγγραφικό της έργο (Διδασκαλία – Επιμέλεια έκθεσης: Λουίζα Κακίση – Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών) και θα παρουσιαστούν έργα που δημιούργησαν μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας (Επιλογή έργων – Επιμέλεια έκθεσης: Βάσω Ψαράκη, εικονογράφος). Η Ζωρζ Σαρή θα παρευρεθεί στις εργασίες της ημερίδας και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9.30 και η πρωινή συνεδρία θα ολοκληρωθεί στις 13.30 με ανάγνωση αποσπασμάτων από το πεζογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή. Η απογευματινή συνεδρία θα αρχίσει στις 17.30 και οι ανακοινώσεις θα ολοκληρωθούν στις 20.10. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα αποσπάσματα μυθιστορημάτων της Ζωρζ Σαρή από φοιτητές του Π.Τ.Δ.Ε. σε διδασκαλία Τάκη Τζαμαργιά. Μετά τη λήξη των εργασιών θα ακολουθήσει δεξίωση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δείτε περισσότερα...

Βιογραφικό - Εργογραφία της Σαρή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028