30/4/08

Το ΕΚΕΒΙ βράβευσε την καλύτερη βιτρίνα για την προβολή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου

Με ενδιαφέρουσες συμμετοχές και νικητή την πιο ευφάνταστη βιτρίνα έκλεισε ο διαγωνισμός βιτρίνας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο την της 1ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και την ευρύτερη προβολή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

Στο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα διεξαγωγής της έκθεσης -από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου-, έλαβαν μέρος 23 βιβλιοπωλεία & βιβλιοχαρτοπωλεία της Αττικής, από Βούλα, Πειραιά και Περιστέρι μέχρι Χολαργό, Ν. Ιωνία, Μελίσσια & Ν. Πεντέλη. Το πρώτο βραβείο δόθηκε ομόφωνα από την επιτροπή (μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ) στο γενικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος, επί της οδού Σταδίου 5, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Δεν είναι τυχαία η ημέρα που διάλεξε το ΕΚΕΒΙ να βραβεύσει τον βιβλιοπώλη κύριο Ζαχαρόπουλο αφού την ημέρα αυτή 23 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Το ΕΚΕΒΙ άλλωστε, με αφορμή την ημέρα αυτή, θα εγκαινιάσει σε λίγες ημέρες μια διαδικτυκή ατζέντα λογοτεχνικών εκδηλώσεων. Καθημερινά οι βιβλιόφιλοι θα μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εκδηλώσεις βιβλίου που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Ο χρήσιμος αυτός οδηγός θα παρουσιαστεί μαζί με τον νέο εμπλουτισμένο κόμβο του ΕΚΕΒΙ στην ίδια πάντα διεύθυνση: www.ekebi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028