22/4/09

Θεατρικά έργα για Κρατικά Βραβεία

ANAKOINΩΘHKE από το Υπουργείο Πολιτισμού η προκήρυξη για τους διαγωνισμούς Κρατικών Βραβείων «Θεατρικού Eργου», «Nέων θεατρικών συγγραφέων» και «Συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου» για το τρέχον έτος.

Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι εξής: τα προς βράβευση έργα μπορούν να ανήκουν σ' όλα τα είδη της δραματικής τέχνης. Πρέπει να μην έχουν εκδοθεί ή ανεβασθεί στο θέατρο ή την τηλεόραση και να μη έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο. Eργο που κρίθηκε άπαξ από την επιτροπή ή άλλη επιτροπή του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν μπορεί να υποβληθεί προς κρίση. Οι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν μέρος με την υποβολή ενός και μόνο έργου.

Για το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Eργου τα έπαθλα είναι: Α' Βραβείο (9.000 ευρώ) Β' Βραβείο (5.000 ευρώ) και Γ' Βραβείο (3.000 ευρώ).

Στον διαγωνισμό «Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς» συμμετέχουν συγγραφείς τα έργα των οποίων δεν έχουν στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή δεν έχει βραβευθεί από επιτροπή του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τα έπαθλα είναι: Α' Βραβείο (8.000 ευρώ), Β' Βραβείο (5.000 ευρώ) και Γ' Βραβείο (3.000 ευρώ).

Στην τρίτη και τελευταία κατηγορία συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου τα έπαθλα είναι: Α' Βραβείο (8.000 ευρώ), Β' Βραβείο (5.000 ευρώ) και Γ' Βραβείο (3.000 ευρώ).

Τα έργα υποβάλλονται με αίτηση με ψευδώνυμο, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, στη Διεύθυνση Θεάτρου και Χορού, Τμήμα Θεάτρου (Μπουμπουλίνας 20 - 106 82 Αθήνα). Το πραγματικό ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του συγγραφέα θα περιέχονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που θα συνοδεύει την αίτηση. Σε περίπτωση που βραβευθέν έργο παρουσιασθεί από σκηνής, από επιχορηγούμενο θίασο, είναι δυνατή ειδική οικονομική ενίσχυση του θιάσου αυτού από το ΥΠΠΟ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 29 Μαΐου.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028