24/4/09

Νέες επιτυχίες για τον ομογενή συγγραφέα Τσιόλκα

Christos Tsiolkas - Χρήστος Τσιόλκας Από επιτυχία σε επιτυχία πηγαίνει ο ομογενής συγγραφέας Χρήστος Τσιόλκας. Το νέο του βιβλίο "Το Χαστούκι" (The Slap) όχι μόνο σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων (ήδη ξεπέρασε τις 60.000 πωλήσεις στην Αυστραλία), αλλά κερδίζει και εγκωμιαστικές κριτικές και βραβεία.

Τον περασμένο μήνα, το βιβλίο αυτό κέρδισε το πρώτο βραβείο των συγγραφέων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας για την περιοχή του Ειρηνικού και προκρίθηκε για την τελική φάση των Βραβείων Συγγραφέων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας για όλο τον κόσμο.
Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το βιβλίο του Τσιόλκα, μαζί με τα βιβλία άλλων τεσσάρων κορυφαίων λογοτεχνών, είναι στην τελική φάση για το βραβείο ?2009 Miles Franklin Literary Award?.

Το βραβείο αυτό είναι το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο στην Αυστραλία.
Το βιβλίο "Το Χαστούκι" του Τσιόλκα, που έχει χαρακτηριστεί "διαμάντι" από την εφημερίδα The Age, αποτελεί μια μικρογραφία της σύγχρονης πολυπολιτισμικής Αυστραλίας και μια καυστική περιγραφή της οικογενειακής ζωής.

Ο συγγραφέας ανατέμνει την ψυχή κάθε χαρακτήρα θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία της ύπαρξής τους, την οικογένεια, τα πιστεύω, τις σχέσεις και τις επιθυμίες τους.

Ο Χρήστος Τσιόλκας προέρχεται από οικογένεια ελλήνων μεταναστών της εργατικής τάξης και το βιβλίο αντανακλά ως ένα βαθμό τα προσωπικά του βιώματα.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Τσιόλκας έγινε γνωστός για τα βιβλία του “Dead Europe” και “Loaded”.

Το δεύτερο έγινε και ταινία, με τίτλο "Κατά Μέτωπο" (κυκλοφόρησε και στην ελληνική γλώσσα) και προβλήθηκε στις Κάννες, και είχε ως θέμα τη ζωή ενός νεαρού ομογενή ομοφυλόφιλου.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028