6/5/09

Λογοτεχνικά Βραβεία Διαβάζω 2009

Παρουσία συγγραφέων και ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών απενεμήθησαν χθες στις 19.00 στο Νέο Μουσείο Μπενάκη τα Λογοτεχνικά Βραβεία Διαβάζω 2009. Το Βραβείο Μυθιστορήματος απέσπασε «Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι» της ΜαρίναςΚαραγάτση (εκδόσεις Αγρα). Απενεμήθη από τον ακαδημαϊκό και θεατρικό συγγραφέαΙάκωβο Καμπανέλλη.

Το Βραβείο Διηγήματος δόθηκε στο «Αγριο βελούδο» της Μαρίας Κουγιουμτζή(εκδόσεις Καστανιώτη) από τον πεζογράφο-θεατρικό συγγραφέα Κώστα Μουρσελά.

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, στην μνήμη του Ηρακλή Παπαλέξη,δόθηκε στη Σταυρούλα Σκαλίδη για το «Προδοσία και εγκατάλειψη» (εκδόσεις Πόλις), ενώ το Βραβείο Ποίησης και το Βραβείο Δοκιμίου απέσπασαν αντιστοίχως τα «Εποχή παραδείσου» (εκδόσεις Γαβριηλίδης) του Στρατή Πασχάλη και «Από τη “Λέσχη” στις “Ακυβέρνητες Πολιτείες”: Η στίξη της ανάγνωσης» (εκδόσεις Πόλις) του Μίλτου Πεχλιβάνου .

Βραβείο Προσφοράς στο Βιβλίο, στη μνήμη του Περικλή Αθανασόπουλου , ιδρυτή του περιοδικού «Διαβάζω», δόθηκε στον διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων ΚρήτηςΣτέφανο Τραχανά από τον Γιώργο Γαλάντη, εκδότη του περιοδικού «Διαβάζω».

Το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου κέρδισε το «Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) των Φωτεινής Φραγκούλη (κείμενο) καιΦωτεινής Στεφανίδη(εικονογράφηση). Τέλος, το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για μεγάλα παιδιά δόθηκε στο «Σύνθημα» (Ελληνικά Γράμματα) της Ελένη Πριοβόλου .

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η ηθοποιόςΤατιάνα Λύγαρη .

Ο Γιάννης Ν.Μπασκόζος, διευθυντής του «Διαβάζω», επεσήμανε ότι«ένα ενθαρρυντικό στοιχείοτου καιρού μας είναι ότι η ύφεση δεν έχει πλήξει,πλην εξαιρέσεων, τον χώρο του βιβλίου».

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028