21/4/10

Αrt Αthina: Έκθεση «Βιβλία ελλήνων καλλιτεχνών: Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες»

image H τέχνη οικονομική κρίση δεν κοιτά. Και η Αrt Αthina - διεθνής φουάρ τέχνης που φέτος συμπληρώνει τα 16 της χρόνια- πιστή στο ραντεβού της υπόσχεται τέσσερις ημέρες γεμάτες εικαστικές δημιουργίες, με τη συμμετοχή 300 καλλιτεχνών από 58 γκαλερί που εκπροσωπούν 11 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρος, Βρετανία, Ολλανδία, Τουρκία). Δεν είναι λίγες οι εκπλήξεις που θα περιμένουν τους φιλότεχνους στο κλειστό γήπεδο του Τae Κwon Do, στο Φάληρο.
Τα βλέμματα αναμένεται να τραβήξει η παράλληλη έκθεση «Βιβλία ελλήνων καλλιτεχνών: Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες», την οποία επιμελείται η Μαρία Αγγελή. Πρόκειται για βιβλία δημιουργών που «επιτρέπουν να εκφραστεί μία άλλη, ίσως περισσότερο μύχια ή προσωπική φωνή του δημιουργού και προσκαλούν τον επισκέπτη σε ανατρεπτικές αναγνώσεις». Παρόντες μέσω των βιβλίων τους θα είναι, ανάμεσα σε άλλους, οι Αλέξης Ακριθάκης, Δημήτρης Αληθεινός, Δημήτρης Αντωνίτσης, Στήβεν Αντωνάκος, Αλέξανδρος Γεωργίου, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Κύριλλος Σαρρής, Γιώργος Τσεριώνης, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Γιώργος Χατζημιχάλης, Μανώλης Χάρος.
Δεύτερη έκπληξη, η παρουσίαση των καλλιτεχνών που τιμήθηκαν με τα Επαθλα Σπυροπούλου από το 2006 μέχρι σήμερα και φωτογραφικό υλικό από βραβευμένους παλαιότερα, όπως και υλικό από τις λοιπές δραστηριότητες του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου που γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια του. Παράλληλα, θα ανακοινωθεί και το νέο «Επαθλο Βασίλης Ι. Βαλαμπούς», το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε καλλιτέχνες μέχρι 35 ετών που σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο και υποστηρίζεται οικονομικά από τα παιδιά του συλλέκτη στη μνήμη του.
Και για όσους δεν συγκρατήσουν την ημερομηνία της Αrt Αthina, η βιτρίνα του πολυκαταστήματος Αttica θα... ντυθεί με τέχνη από τις 26 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου και θα υπενθυμίζει το ραντεβού της φουάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028