18/12/08

Κρατικά θεατρικά βραβεία 2008

Κρατικά θεατρικά βραβεία 2008

Ο Αντώνης Δωριάδης, ο Φοίβος Μπότσης και η Μαρία Μιχαλούδη, είναι οι τρεις πρώτοι νικητές των κρατικών θεατρικών βραβείων 2008, που απονέμει το Τμήμα Θεάτρου του υπουργείου Πολιτισμού, για τη συγγραφή θεατρικού έργου, νέου θεατρικού συγγραφέα και παιδικού θεατρικού έργου, αντίστοιχα.

Στην κατηγορία συγγραφής θεατρικού έργου, από τα 35 υποβληθέντα έργα, η επιτροπή απένειμε βραβεία στους:

Το Α΄ Βραβείο στον Αντώνη Δωριάδη, για το έργο του «Οpium», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αριάνα Ορίων».

Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 9.000 €.

Το Β΄ Βραβείο στο Γιώργο Μπέλλο, για το έργο του «Παιχνίδι ζωής», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Γιάννης Γιαννόπουλος».

Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 5.000 €.

Το Γ΄ Βραβείο από κοινού στη Νάνσυ (Αθανασία) Σπετσιώτη, για το έργο της «Ταμπλό Βιβάν», που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Ζωή Ξένου» και την Ελένη Τιμπλαλέξη για το έργο της «Έχεις μια τρύπα στο τζην σου», που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Άγνωστος Χ-Ψ».

Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου αυτού είναι 3.000 €.

Στην κατηγορία νέων θεατρικών συγγραφέων, από τα 58 έργα που υποβλήθηκαν, απονεμήθηκαν:

Το Α΄ Βραβείο στο Φοίβο Μπότση για το έργο του «Φλαμίνγκος», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Barisk Joel». Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 8.000 €.

Το Β΄ Βραβείο στο Γιώργο Χριστοδούλου για το έργο του «Γιαννούλης Χαλεπάς: Η κοιμωμένη μου», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Τζον-Τζον». Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 5.000 €.

Το Γ΄ Βραβείο από κοινού στον Αγαμέμνονα Ζαχαράτο για το έργο του «Πατήσια-Γηροκομείο», που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Διονύσης Σπανός» και στο Σάββα Γιαγτζόγλου για το έργο του «Ατρείδες», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ι. Μεγαλοχωρίτης». Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου αυτού είναι 3.000 €.

Στην κατηγορία συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου, από τα 32 έργα που υποβλήθηκαν, απονεμήθηκαν:

Το Α΄ Βραβείο στη Μαρία Μιχαλούδη για το έργο της «Τα νήματα της Ατενόιραμ», που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Φάση Φασίνα». Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 8.000 €.

Το Β΄ Βραβείο στη Μάγια Δεληβοριά για το έργο της «Η Αλφα-Βήτα της Εφηβείας», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Μαφάλντα». Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 5.000 €.

Το Γ΄ Βραβείο στην Ειρήνη Μαργαρίτη και τη Βασιλική Δαλίσκα για το έργο τους «Ο Ύπνος, ο Άυπνος... και η μικρή Κατερίνα», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Μπαμ και μπουμ». Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 3.000 €.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028