11/11/08

«Αποσύρει» το Αλδεβαράν ο Μάτεσις

Ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις ζήτησε να εξαιρεθεί το μυθιστόρημα «Αλδεβαράν» (Εκδ. Καστανιώτη) από τη βραχεία λίστα του Βραβείου Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, για τα οποία ξεκίνησε από χθες η ψηφοφορία.

Μιλώντας για την απόφαση αυτή στον ΕΤ. ο κ. Μάτεσις, δήλωσε: «Πιστεύω ότι, ως συγγραφή, είναι το καλύτερό μου βιβλίο. Επειδή λοιπόν εκτιμώ το έργο αυτό ως γραφή, δεν επιθυμώ να το εκθέσω σε ανταγωνισμούς». Τόσο ο συγγραφέας όσο και οι Εκδόσεις Καστανιώτη ευχαριστούν τις Λέσχες Ανάγνωσης που το επέλεξαν, για την τιμή.

[via]

“Αλδεβαράν”

Aλδεβαράν ονόμασαν οι Άραβες τον πλέον λαμπερό αστέρα στον αστερισμό του Tαύρου.
Kάποιος πίστεψε πως ο έρωτας θα τον ανεβάσει εκεί πάνω, όμως γκρεμίστηκε επειδή κάποιος άλλος δεν ακολούθησε και μένει στη γη φυλακισμένος (δεν γνωρίζει αν τον εκλείδωσαν μέσα ή τον άφησαν απ' έξω) σε ενοχές και τύψεις, ερήμην του ένοχος.
Όμως, μέσα από μία μαγική, πλήρη θαυμάτων ανάβαση, με χαλινούς την κατανόηση και την παραδοχή πως είναι υπαρκτό και εκείνο το είδος έρωτα που αυτός αγνοεί και όπου δεν μετέχει, θα αξιωθεί τον Aλδεβαράν, με συντρόφους του ισόβιους απλά και μεγαλειώδη πράγματα, όπως το χιούμορ, η αγάπη, η φιλία.

***Το βιβλίο του Παύλου Μάτεσι “Αλδεβαράν” μπορείτε να το βρείτε στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028