21/11/08

Βράβευση του συγγραφέα Νίνο Ρίτσι

Ο συγγραφέας από το Τορόντο Νίνο Ρίτσι κέρδισε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 1990) το βραβείο του Γενικού Κυβερνήτη για το μυθιστόρημά του «The Origin of Species,» το οποίο θεωρήθηκε βαθιά ανθρώπινη ιστορία απο την κριτική επιτροπή.

Ο ίδιος παραλαμβάνοντάς το ομολόγησε πως όταν ήταν στο πανεπιστήμιο οι καθηγητές τον είχαν συμβουλέψει να κάνει άλλο επάγγελμα, καθώς δεν είχε την υφή του συγγραφέα.

Η επιφυλλιδογράφος της εφημερίδας Globe and Mail Christie Blatchford κέρδισε το βραβείο για βιβλίο της περί Αφγανιστάν με τίτλο, «Fifteen Days: Stories of Bravery, Friendship, Life and Death From Inside the New Canadian Army

Ο επίσης δημοσιογράφος της Globe and Mail, John Ibbitson, κέρδισε το βραβείο παιδικού βιβλίου για το έργο του «The Landing

Το βραβείο για το καλύτερο δράμα κέρδισε η Catherine Banks από το Χάλιφαξ για το βιβλίο της «Bone Cage", ενώ το βραβείο ποίησης κατακτήθηκε από τον Τοροντιανό ποιητή Jacob Scheier για τη συλλογή «More to Keep Us Warm».

Το βραβείο του γαλλικού μυθιστορήματος πήγε στη γνωστή κεμπεκουάζ συγγραφέα Marie-Claire Blais για το βιβλίο της «Naissance de Rebecca a l'ere des tourments».

Οι νικητές θα παραλάβουν σε ειδική τελετή στο Κυβερνείο Ριντό Χολ 25.000 δολάρια έκαστος, ενώ ο εκδοτικός τους οίκος από 3.000 δολ. Τέλος, οι φιναλίστ θα πάρουν από 1.000 δολ. ο καθένας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα βραβεία του Γενικού Κυβερνήτη του Καναδά θεωρούνται τα σημαντικότερα στη λογοτεχνία της χώρας.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028