12/11/08

Διαγωνισμός διαπολιτισμικού διηγήματος

immigrantsΣτο πλαίσιο του προγράμματος Living Together, το Bρετανικό Συμβούλιο διοργανώνει, σε συνεργασία με την εφημερίδα TA NEA και τον εκδοτικό οίκο "Ιανός" διαγωνισμό διηγήματος με τίτλο "Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει / Imagine your future in a changing city".

Στόχος του διαγωνισμού, η ανάδειξη του διαπολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα σε πολίτες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, πολιτισμικές ή θρησκευτικές κοινότητες, μοιράζονται, όμως, ένα κοινό μέλλον σε μία πόλη που αλλάζει συνεχώς.

Ο διαγωνισμός αφορά στη συγγραφή διηγήματος έως 2000 λέξεων. Τα διηγήματα πρέπει να υποβληθούν στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα και μπορεί να αποτελούν πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δύο μήνες στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τη δική τους ιστορία για την πόλη τους και το πώς βλέπουν τη ζωή και το μέλλον τους μέσα σ' αυτή.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής των διηγημάτων λήγει την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι συγγραφείς Έρση Σωτηροπούλου, Γκαζμέντ Καπλάνι και Χρήστος Χωμενίδης.

Οι δέκα καλύτερες ιστορίες θα εκδοθούν σε ενιαίο τόμο από τον εκδοτικό οίκο "Ιανός".

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των ιστοριών σας και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.britishcouncil.org/greece, ή επικοινωνώντας στο τηλ: 2310 378 314.
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028