10/9/10

Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας

"...Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση κάνει το ερχόμενο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου- σημαδιακή ημέρα- η νεοσύστατη Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ)। Τέσσερα μέλη της- οι Τιτίνα Δανέλλη, Τεύκρος Μιχαηλίδης,Δημήτρης Μαμαλούκας, Γιάννης Ράγκος- θα συζητήσουν στις 20।00 το θέμα «Η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα» στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο। Τα μέλη της είναι ήδη 25। Εκτός από τους προαναφερθέντες,υπάρχουν αρκετοί γνωστοί εκπρόσωποι του είδους όπως οι Ανδρέας Αποστολίδης, Σέργιος Γκάκας, Αθηνά Κακούρη, Φώντας Λάδης, Πέτρος Μαρτινίδης, Αργύρης Παυλιώτης, Χρύσα Σπυροπούλου, Φίλιππος Φιλίππου.
Οι συγκεντρώσεις τους είναι τακτικές- σε καφενείο του κέντρου- και έχουν πάθος। Ακόμα πιο τακτική και πυκνή είναι η εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία. Οι περισσότεροι το έχουν πάρει ζεστά και φαίνεται ότι κάτι θετικό θα βγει από αυτή την κίνηση που έχει ως μόνο σκοπό την προώθηση του αστυνομικού στην Ελλάδα. Περισσότεροι από τους μισούς είναι σχετικά καινούργιοι στο είδος. Κάτι φυσικό, αφού το αστυνομικό ήταν μέχρι πρόσφατα περιθωριοποιημένο και οι έλληνες συγγραφείς που ασχολούνταν συστηματικά με αυτό ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.
Πριν καλά καλά ξεκινήσει τη δράση της, η ΕΛΣΑΛ πιστώνεται κάτι σημαντικό: κατέγραψε, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, όλη τη βιβλιογραφία του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος της τελευταίας τριακονταετίας και μάλιστα συνεχίζει την έρευνα προς τα πίσω στον χρόνο. Η εργασία- μεγάλη η συνεισφορά σε αυτήν του Φίλιππου Φιλίππου - περιλαμβάνει, επίσης, μελέτες και αφιερώματα εντύπωνστο αστυνομικό μυθιστόρημα. "
Από την εφηερίδα "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028