15/9/10

Παιδικό βιβλίο δια χειρός προέδρου

Ο Ομπάμα γράφει για τις κόρες του

image Ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο με την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 16 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες πριν από τη διενέργεια των σημαντικών ενδιάμεσων εκλογών.

Ο αμερικανός πρόεδρος εμπνεύστηκε το βιβλίο του μέσω των εμπειριών που είχε ως πατέρας των δύο κοριτσιών του, της Μάλια 12 χρόνων σήμερα και της Σάσα 9 χρόνων, ενώ μέσω του βιβλίου αυτού θα αποτίει φόρο τιμής σε 13 σημαντικούς Αμερικανούς.

Το βιβλίο θα εκδοθεί από τον οίκο Random House με τίτλο "Τραγουδώ για σένα: Ένα γράμμα προς τις κόρες μου".

Το βιβλίο αφιερώνεται "στους πολύ σημαντικούς Αμερικανούς και τις ιδέες τους που διαμόρφωσαν" τις Ηνωμένες Πολιτείες.  Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο πρώτος μαύρος σημαντικός παίκτης του Μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον , η καλλιτέχνης Τζόρτζια Ο Κίφι κ.α. όπως ανέφερε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου, που δεν θέλησε να κοινοποιήσει τα ονόματα των υπόλοιπων δέκα σημαντικών Αμερικανών που μνημονεύονται στο βιβλίο του προέδρου.

Ο κ. Ομπάμα που έχει ήδη γράψει δύο σημαντικά βιβλία, τα "Όνειρα από τον πατέρα μου" και "Η τόλμη της ελπίδας.

Και για τα τρία βιβλία του ο πρόεδρος έχει συμφωνήσει με τον εκδοτικό οίκο το ποσό των 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το τρίτο βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχικά σε 500 χιλιάδες αντίτυπα και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν ως δωρεά σε ταμείο υποτροφιών για ανάπηρους και τραυματισμένους στρατιώτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028