12/10/08

Συγγραφικές «κεραίες»

Δώδεκα σύγχρονους συγγραφείς απ’ όλο τον κόσμο θα γνωρίσουμε στον δεύτερο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «Οι κεραίες της εποχής μας», που ξεκινάει στην ΕΤ 1 από την ερχόμενη Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στις 7.10 το βράδυ.

Οι Κάρλος Φουέντες, Πωλ Οστερ, Αντρέα Καμιλέρι, Μίλοραντ Πάβιτς, Βλαντιμίρ Μακάνιν, Αλαν Χόλινγκχερστ, Χαβιέρ Θέρκας, Σέρχιο Πιτόλ, Ντανιέλ Κέλμαν, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο και Γκύντερ Γκρας είναι οι άνθρωποι της σύγχρονης λογοτεχνίας με τους οποίους έκλεισαν ραντεβού οι Ελληνες δημοσιογράφοι Μικέλα Χαρτουλάρη και Ανταίος Χρυσοστομίδης. Είναι συγγραφείς που καταπιάνονται στα κείμενά τους με τα πολιτικοκοινωνικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου: την τρομοκρατία, την εξέταση της ιστορίας, τη δημοκρατία στα πρώην ανατολικά κράτη, τον ναζισμό, την ομοφυλοφιλία, κ. λπ. Ανάμεσά τους και δύο 30άρηδες, αλλά και δύο Αμερικανοί, που καταγράφουν «την Αμερική που υποψιαζόμαστε και ελπίζουμε να υπάρχει», είπαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι δύο δημοσιογράφοι.

Τα νέα επεισόδια της σειράς σκηνοθέτησαν οι Ηλίας Δημητρίου, Ετιέν Θεοτόκης, Απόστολος Καρακάσης και Αγγελος Κοβότσος, τη διεύθυνση φωτογραφίας είχε ο Δ. Κορδελάς και τη μουσική έγραψε ο Στ. Ξαρχάκος. Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία S. M. ART και ο Σταύρος Μελέας.

Μια σειρά που έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία σε εκπομπή βιβλίου στην Ελλάδα, και που με την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου θα μας έχει γνωρίσει, με εντελώς διαφορετικό, οικείο και αποκαλυπτικό τρόπο, 23 μεγάλους σύγχρονους συγγραφείς που κυκλοφορούν από 18 εκδότες στην Ελλάδα.

Ολγα Σελλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028