3/10/08

Paris Peinture : ζωγράφοι και συγγραφείς, αμοιβαία επιρροή;

image

 Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 19.30, Auditorium – γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Τέσσερις ζωγράφοι και τέσσερις συγγραφείς συζητούν με αφορμή την έκθεση "Paris Peinture: ζωγράφοι και συγγραφείς, αμοιβαία επιρροή;" που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ζωγράφοι Αλέκος Φασιανός, Jean Cortot, Leonardo Cremonini και Jan Voss, και οι συγγραφείς Jean-Christophe Bailly, Mιchel Déon, Jean-Marie Drot και Υves Michaud ομιλούν για τους λόγους που τους ώθησαν να δουλέψουν μαζί. Ο διάλογος των τεχνών είναι ένα από τα προνόμια του Παρισιού, ως παλαιό σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής δημιουργίας. Η συζήτηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Goethe Institut και το Istituto Italiano di Cultura di Atene.

Η έκθεση Paris Peinture παρουσιάζει 22 σημαντικούς εκφραστές της σύγχρονης τέχνης, που κατάγονται από διαφορετικές χώρες, αλλά δούλεψαν για πολλά χρόνια στο Παρίσι. Τα έργα τους, επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά, αντανακλούν τις προσωπικές τους κατακτήσεις. Οι πίνακες εκτίθενται μαζί με ανέκδοτα λογοτεχνικά κείμενα που έχουν γράψει, με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση, 22 διακεκριμένοι συγγραφείς. Ο κάθε ζωγράφος επιλέγει τον συγγραφέα που  προσεγγίζει με το κείμενό του, το έργο του. Εικόνες και λόγος συνθέτουν μια ιδιότυπη έκθεση, προκαλώντας τον θεατή να ανακαλύψει τον διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στους 44 αυτούς δημιουργούς. Παράλληλα, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Didier Ben Loulou ανοίγουν ένα παράθυρο στα ατελιέ των ζωγράφων. (Επιμέλεια έκθεσης: Caroline Fourgeaud-Laville, Μορφωτική Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας). H έκθεση πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη υπό την προεδρία της κας Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα, Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της γαλλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διαρκεί μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028