1/6/09

Ρεκόρ προπαραγγελιών έσπασε το νέο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι

Μπεστ σέλλερ πριν βρεθεί στα βιβλιοπωλεία έγινε το νέο βιβλίο του Ιάπωνα συγγραφέα.

Κυκλοφόρησε μετά από πέντε χρόνια αναμονής το νέο μυθιστόρημα του διασημότερου Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι, «1Q84» (1984), το οποίο έκανε ρεκόρ προπαραγγελιών, παρά τη μυστικότητα γύρω από την πλοκή του.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ωστόσο δεν έμειναν πολλά αντίτυπα στα ράφια των βιβλιοπωλείων, καθώς δεκάδες χιλιάδες ήταν οι κρατήσεις που είχαν γίνει από τους φανατικούς του Μουρακάμι.

Αντίστοιχα είναι και τα δεδομένα στην περίπτωση των online πωλήσεων: σύμφωνα με τον ιαπωνικό κλάδο του online βιβλιοπωλείου Amazon (amazon.co.jp), 20.000 προπαραγγελίες είχαν ήδη γίνει πολύ καιρό πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ο Χαρούκι Μουρακάμι, 60 ετών, πρώην ιδιοκτήτης τζαζ μπαρ στο Τόκυο, έχει γίνει διάσημος για τα βιβλία του γύρω από τη μοναχικότητα και την παραδοξότητα της ζωής στο σύγχρονο κόσμο. Οι συνεντεύξεις Τύπου του είναι σπάνιες, ενώ ο εκδοτικός οίκος κατέβαλε πολύ μικρές προσπάθειες προώθησης του νέου βιβλίου (το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους).

«Απ'όσο ξέρω, είναι η πρώτη φορά που εκδίδουμε βιβλίο χωρίς να έχει προηγηθεί εκτεταμένη εκστρατεία μάρκετινγκ» είπε η Ακίκο Σάιτο, στέλεχος του εκδοτικού οίκου Shinchosha Publishing Co.

Σύμφωνα με τους εκδότες, είναι ακόμη άγνωστο πότε το «1Q84» θα μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028