13/6/09

Στον Πασχάλη Στρατή το Βραβείο «Μάριος Πλωρίτης»

Tο βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» για το 2009, απένειμε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, στον Πασχάλη Στρατή, για το «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόντ Ροστάν (ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδη), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στο «Από Μηχανής Θέατρο».

O Πασχάλης Στρατής εξέφρασε τη συγκίνησή του, που η βράβευση αυτή έγινε στο όνομα ενός θεατράνθρωπου, που τόσα πολλά προσέφερε στην τέχνη αυτού του τόπου.

Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά διοργάνωσης για το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» -που συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ-, και αφορά στη θεατρική περίοδο Σεπτέμβριος 2007 - Αύγουστος 2008.

Συνυποψήφιοι με το φετινό βραβευθέντα, Πασχάλη Στρατή, ήταν η Βαροπούλου Ελένη για τη μετάφραση του έργου «Φιλοκτήτης» του Χάινερ Μίλερ (Ελληνικό Φεστιβάλ, σε σκηνοθεσία Ματτία Λάνγκχοφ), ο Δεπάστας Γεώργιος για το «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν φον Χόρβατ (Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά), η Χατζηεμμανουήλ Μαρία για το «Νυκτόβια Ζώα» του Χουάν Μαγιόργκα (Θίασος Συν-Θήκη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη), ο Χατζόπουλος Νίκος για το «Τρικυμία» του Σαίξπηρ (Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου).

Την εκδήλωση της Απονομής χαιρέτισαν οι διοργανωτές Άκης Τσονίδης -καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας Διόνυσος-, και η Ελένη Ζέρβα, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου.
Την ανάγνωση αποσπασμάτων και την απονομή του βραβείου προλόγισαν αντίστοιχα τα Μέλη της Επιτροπής, Μαρία Ευσταθιάδη και Ξένια Καλογεροπούλου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Σοφία Ιορδανίδου.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028