19/11/09

Δεν απονέμεται το 1ο Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου - για ταινία μεγάλου μήκους

Απόφαση της Επιτροπής Διασκευασμένου Σεναρίου του ΕΚΕΒΙ σχετικά με τη βράβευση σεναρίων για ταινία μεγάλου μήκους.

Η επιτροπή διασκευασμένου σεναρίου του ΕΚΕΒΙ, με λύπη της δεν απονέμει το Α' βραβείο διασκευασμένου σεναρίου βασισμένο σε έργο της νεοελληνικής γραμματείας για ταινία μεγάλου μήκους, παρότι και οι τρεις προτάσεις που επιλέχθηκαν για να αναπτυχθούν σε σενάρια ήταν κατ’ αρχάς ενδιαφέρουσες.

Τα σενάρια όμως που κατατέθηκαν, αν και περιείχαν επιμέρους αρετές, κρίθηκαν ανολοκλήρωτα, με αδυναμίες το καθένα διαφορετικές στη δραματουργική τους συγκρότηση. Σαν αποτέλεσμα, οι καλές προθέσεις που τα ενέπνευσαν δεν μετουσιώθηκαν επαρκώς σε δραματουργικό υλικό και τα σενάρια χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία.

Εν τούτοις, θεωρείται δίκαιο να δοθεί στον κάθε ένα εκ των σεναριογράφων που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, το ποσόν των 1.000 ευρώ ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους.

Μετά από διετή εμπειρία, η επιτροπή εισηγείται, ότι το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου από λογοτεχνικό έργο για ταινίες μεγάλου μήκους δεν θα πρέπει να συνεχιστεί ως έχει και το ποσόν να προστεθεί στο μέλλον στα βραβεία διασκευασμένου σεναρίου για ταινία μικρού μήκους ούτως ώστε η συμβολή του ΕΚΕΒΙ στην ενίσχυση νέων δημιουργών να είναι πολύ πιο ουσιαστική και αποτελεσματική.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΛΛΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028