6/3/10

Ζητείται συγγραφεύς για... πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ

Τουλάχιστον αυτήν τη φορά αναζητείται πρόσωπο από το χώρο των συγγραφέων για τη θέση του προέδρου του Δ. Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, για να συνεχιστεί έτσι η (σωστή) παράδοση που διακόπηκε για λίγο το προηγούμενο διάστημα, όταν πρόεδρος του Δ. Σ. του ΕΚΕΒΙ είχε διοριστεί η κ. Μ. Μιχαηλίδου, ιστορικός τέχνης.

Πληροφορίες από το υπ. Πολιτισμού φέρουν να συζητείται έντονα το όνομα του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη για τη θέση του νέου προέδρου του Δ. Σ. του ΕΚΕΒΙ. (Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία υποβολής υποψηφιότητων για το Δ. Σ. του ΕΚΕΒΙ είχε γίνει μέσω Διαδικτύου.) Η «Κ» αναζήτησε τον γνωστό συγγραφέα, αλλά δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι πολλοί συγγραφείς έχουν κάνει αίτηση για τη στελέχωση του Δ. Σ. του οργανισμού που έχει την ευθύνη της πολιτικής βιβλίου, ανάμεσά τους και πολλοί από το σημερινό Δ. Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων.

Εκείνο που δεν είναι σίγουρο είναι το τι ακριβώς σκέφτονται στο ΥΠΠΟΤ για την πορεία των εποπτευόμενων από αυτό κέντρων. Ουδείς γνωρίζει, με δεδομένη και τη νέα δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε χθες, τι δομή θα έχουν, τι αρμοδιότητες, τι προϋπολογισμό και, το κυριότερο, αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028