23/3/10

Παρότι απούσα ήταν μαζί μας!

Μια εκδήλωση που την οργανώσαμε και επιμεληθήκαμε με περίσσιο κέφι και διάθεση!

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, μαζί με το το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς και το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς με αφορμή την 21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ποίησης, διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία την εκδήλωση-αφιέρωμα στην ποιήτρια Κική Δημουλά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στις 8 μμ σε μια κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα, τόσο στο ισόγειο όσο και στον εξώστη, εκδηλώσεων της Εστίας Μητέρας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ποιητήςΘανάσης Νιάρχος, ενώ συμμετείχε με απαγγελίες επιλεγμένων ποιημάτων της δημιουργού και η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη.

Τα μέλη της Ομάδας μας και μαθητές του 2ου Λυκείου παρουσίασαν τη ζωή και το έργο της ποιήτριας, απήγγειλαν ποιήματά της με οπτικοακουστική πλαισίωση, διαφάνειες και βιντεοπαρουσιάσεις, καθηλώνοντας και καθιστώντας το κοινό κοινωνό της εξαίσιας αυτής εκδήλωσης. Αποκλείεται κάποιο από τα 500 περίπου άτομα που παρευρέθησαν να μην έχει να θυμάται κάτι για την Κική Δημουλά! Το πλέον ευχάριστο ήταν ότι υπήρχε νέοι και νέες που έφυγεανκατενθουσιασμένοι, και ναι, είναι σίγουρο, θα ξαναδιαβάσουν ποίηση!

Καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς, εμπνευσμένοι από την ποιήτρια, παρουσίασαν μελοποιημένα έργα της, από τον Θάνο Μικρούτσικο ("Περιπλάνησις") και από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου κ. Λιάνα Καραβασίλη ("Πάλι σε συγχωρώ", "Εκρηκτικό πόρισμα", "Ελάνθανε"), ερμηνευμένα από την Μαρία Βλάχου.

Δυστυχώς, η ποιήτρια παρά την εκφρασμένη αρχική της επιθυμία δε μπόρεσε τελικά να παραβρεθεί για σοβαρούς λόγους υγείας. Αλλά παρόλαυτα ήταν συνεχώς μαζί μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028