21/2/09

Απονομή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας στην Κύπρο για το 2008

booksΉρθε και πάλι η σπάνια στιγμή, που τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην Κύπρο, τους λογοτέχνες της, το βιβλίο και τη λογοτεχνική παραγωγή της Κύπρου γενικότερα, μέσα από έναν δραστήριο καλλιτεχνικό θεσμό, που έχει κερδίσει την υποστήριξη πολλών συγγραφέων και φίλων της λογοτεχνίας. Πρόκειται για τον δημοφιλή διαγωνισμό -που δίνει το παρόν του κάθε χρονιά, όπου γίνεται η απονομή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2008. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του σε διάφορες κατηγορίες και με αφορμή την φετινή απονομή γιόρτασε την άνθηση στη λογοτεχνική παραγωγή της Κύπρου.

Στο μυθιστόρημα, το βραβείο απονεμήθηκε εξ ημισείας στο Μάριο Μιχαηλίδη για το βιβλίο "Ο Οστεοφύλαξ" και στον Αιμίλιο Σολωμού για το βιβλίο "Ένα τσεκούρι στα χέρια σου", στην ποίηση, βραβεύθηκε ο Λεύκιος Ζαφειρίου για το βιβλίο του "Η θλίψη του απογεύματος", ενώ στο διήγημα ο Πανίκος Παιονίδης για το έργο "Βήματα στο θολό τοπίο".

Στην κατηγορία "Μελέτη για τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου από μη Κύπριο συγγραφέα", το βραβείο απονεμήθηκε στο Θεοδόση Πυλαρινό για το βιβλίο "Μυθιστορία: μύθος και ιστορία στην ποίηση του Κυριάκου Χαραλαμπίδη" ενώ στην κατηγορία "μελέτη για τη λογοτεχνία και τις τέχνες", βραβεύτηκε η Άντρη Κωνσταντίνου για το βιβλίο "Το Θέατρο στην Κύπρο 1960-1974".

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στην Ελένη Λάμπρου για την εικονογράφηση του βιβλίου ''Το νησί που όλοι ήθελαν" και στην Άννα Φωτιάδου για την εικονογράφηση του βιβλίου "Κροκόδειλος".

Περισσότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028