30/3/09

Πρώτο βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιτροπές συστάθηκαν σε 12 χώρες για την επιλογή συγγραφέων.

    Πρώτο βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Οι επιτροπές που θα επιλέξουν τους νικητές του Βραβείου Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2009 συστάθηκαν στις 12 χώρες που θα συμμετέχουν στον πρώτο γύρο του βραβείου. Σκοπός του βραβείου είναι να βγάλει στο προσκήνιο τη δημιουργικότητα, τη ποικιλομορφία και τον πλούτο της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, καθώς και να προωθήσει την λογοτεχνία στην Ευρώπη.

    Την ευθύνη της οργάνωσης της διαδικασίας επιλογής την έχει η κοινοπραξία των Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Βιβλιοπωλών (EBF), Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων(EWC) και η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP).

    Το βραβείο συγχρηματοδοτείται από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της ΕΕ, και από την εν λόγω κοινοπραξία, και απευθύνεται σε νέα ταλέντα. Τα βραβεία θα απονέμονται για τρία χρόνια, από το 2009 έως το 2011, έτσι ώστε να βρεθεί μέχρι το τέλος της περιόδου ένας νικητής από κάθε μία από τις 34 χώρες που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα της ΕΕ. Χώρες του πρώτου γύρου είναι η Αυστρία, η Κροατία, Η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Σουηδία.

    Η τελετή απονομής του βραβείου θα γίνει στο τέλος της Διάσκεψης του Πολιτιστικού Προγράμματος και θα προηγηθεί του Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

    Περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) διατίθενται στους εξής δικτυακούς τόπους:

    Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πολιτισμός – το βραβείο

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πολιτισμός – Διάσκεψη για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πολιτισμός – αναπτύξεις της πολιτικής

    via

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    (C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
    Κάδμου 7 & Δαιδάλου
    Λιβαδειά 32100
    τηλ. 22610.89970
    fax 22610.81028