1/3/09

Αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη στις 4 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη παρουσιάζει ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος» στις 4 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τα 35 χρόνια από το θάνατό του.

Η μελοποίηση των έργων του Κώστα Βάρναλη ανατέθηκε σε διακεκριμένους συνθέτες από το χώρο της σύγχρονης λόγιας ελληνικής μουσικής δημιουργίας, όπως οι: Θόδωρος Αντωνίου, Αθανάσιος Ζέρβας, Δημήτριος Θέμελης, Θοδωρής Καραθόδωρος, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Σαμαράς και Κυριάκος Σφέτσας.

Τα έργα θα ερμηνεύσουν διακεκριμένοι soloist και μουσικά σύνολα, όπως: Βασίλης Αγροκώστας – Βαρύτονος, Ψάλτης, Τάσος Αποστόλου – Μπασοβαρύτονος, Αγγελική Καθαρίου – Μεσόφωνος, Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, Αγγέλα Γιαννάκη – Βιόλα, Θανάσης Ζέρβας – Σαξόφωνο, Κωστής Θέος – Βιολοντσέλο, Ηλίας Στασινός – Πιάνο, Βίκυ Στυλιανού – Πιάνο και Iwona Glinka - φλάουτο.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε αφενός η καταγωγή του ποιητή αφού ως γνωστόν η μητέρα του κατάγονταν από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας και αφετέρου το γεγονός ότι το 2009 κλείνουν 35 χρόνια από το θάνατο του.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028