29/10/09

Έλληνες συγγραφείς: Διονύσης Λεϊμονής

Ο Διονύσης Λεϊμονής εννήθηκε σε μια κωμόπολη τη Αιτωλοακαρνανίας, το Αιτωλικό,image πριν 39 χρόνια. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών ιστοριών. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. 

Σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου, είναι παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων.

Τον Ιανουάριο του 2005 το διήγημά του "Ζωή απ’ τα χαλάσματα" απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών.

"Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" είναι η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια,(έκδοση της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Συνεργασίας Νέων λογοτεχνών) και μετέπειτα επανέκδοση από τον εκδοτικό οίκο «Παππάς».

Τον Απρίλιο του 2009 θα κυκλοφορήσει από την Τράπεζα Κύπρου το εφηβικό του μυθιστόρημα “Το μυστικό της Δαγκάνας” το οποίο βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο παιδικού βιβλίου με αθλοθέτη την Τράπεζα.

Την ίδια εποχή θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Ακρίτας» το μυθιστόρημά του «Το χαμένο ταίρι» που αναφέρεται στα γεγονότα της Μικρασίας. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Ραπόρτο στην Ζάκυνθο, στην εφημερίδα τα Νέα του Αιτωλικού του Αιτωλικού Μεσολογγίου, την εφημερίδα Θεσσαλία στο Βόλο.

Επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε δικτυακούς τόπους όπως: στο Chios news, etoliko.gr,chrisxx.com, lexima.gr, edra.gr, Περί γραφής, seirios, ΤeAR.gr, Kivernologotexnia.com, stachtes.gr, s’gials webog,pnevma.gr, archive.gr, anemologio.gr.

Έχει λάβει επίσης διακρίσεις για διηγήματα αλλά και ποιήματά του:

 1. 1ο βραβείο στον Γ΄ Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών κατά το έτος 2004 με το έργο «Ζωή απ’ τα χαλάσματα»
 2. Τιμητικό δίπλωμα από την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών κατά τη διάρκεια των 21ων λογοτεχνικών αγώνων Δελφών το 2006 με το ποίημα «Οι ναυαγοί»
 3. Το ωδείο Φουντούλη απένειμε τιμητικό έπαινο για στίχους προς μελοποίηση στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό στιχουργικής
 4. 3ο βραβείο στον Δ΄Πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών για το ποίημα «Ωδή στην Πόλη»
 5. ΄Επαινο από το Σύλλογο Λόγου-Τέχνης και Ελληνικού πολιτισμού της Βαυαρίας κατά τον 4ο διαγωνισμό με θέμα «Ελλάδα, χώρα του φωτός» για το ποίημα  «Θριαμβική πορεία»
 6. 3ο βραβείο στον Διαγωνισμό Ποίησε, ΄Αρθρου, δοκιμίου που διοργάνωσε το περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ και ο όμιλος Ζαλώνη για το 2006 με θέμα «ΑΙΓΑΙΟ» στην κατηγορία «Ποιήματα σχετικά με τη θάλασσα» με το ποίημα «Θαλασσόδαρτο πάθος»
 7. 3ο βραβείο στα Σικελιανά 2006 που διοργάνωσε το «Καφενείο των Ιδεών» στην κατηγορία «διήγημα» με το έργο: «Ο φτερωτός διάβολος»
 8. Βράβευση του μυθιστορήματος «Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» και τον εκδοτικό οργανισμό «Ξάστερον»(Μάρτης 2007)
 9. 2ο Βραβείο από τον Ελληνοαυστραλιανό σύλλογο για το ποίημά του «Αποκεχωρηκότες και μη» Νοέμβρης 2007

  10.΄Επαινο από  την Πανελλήνια ΄Eνωση Λογοτεχνών το Δεκέμβρη του 2007 για τη νουβέλα του «Στα αλώνια της αγάπης»

  11.2ο Βραβείο από  την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών  το Δεκέμβρη του 2007 για το παραμύθι του: «Θάμα κι αντίθαμα»

  12.Βραβείο από  τον Κυπριακό σύνδεσμο παιδικού  βιβλίου για το μυθιστόρημα  «Το μυστικό της Δαγκάνας»

  13. 1ο βραβείο από τον Ε.ΣΠΑΙ.ΡΟ Σερρών για το ποίημά του «Ανθρώπινος Τύμβος»

Στοιχεία επικοινωνίας: leimont@gmail.com

image       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(C) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 & Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970
fax 22610.81028